Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «افکارنيوز»
2024-05-05@18:40:58 GMT

راه تشخیص پولیپ روده چیست؟

تاریخ انتشار: ۶ آبان ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۱۲۶۹۵۶۱

یکی از ناهنجاری هایی که در دستگاه گوارش برای هر فردی ممکن است رخ بدهد مشکلات مربوط به روده است .

پولیپ روده

پولیپ های روده از جمله عارضه هایی است که در افراد با سنین مختلف ممکن است اتفاق بیفتد.بهتر است با این بیماری آشنایی لازم را پیدا کنید تا بتوانید به موقع از وجود آنها آگاهی پیدا کنید و هر چه سریع تر برای درمان آن اقدام کنید.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

پولیپ های روده توده های خوش خیمی هستند که ناشی از پوشش داخلی روده می باشند .این توده ها معمولا غیر سرطانی هستند .این نوع از توده ها ممکن است در محل های مختلف دستگاه گوارش دیده شود.اما معمولا این توده ها به شکل پولیپ در روده بزرگ به وجود می آیند.

اندازه این پولیپ ها معمولا از نیم سانتی متر تا چند سانتی متر می باشد پولیپ های روده به شکل مسطح و یا برجسته می باشند.شکل ظاهری پولیپ های مسطح مانند قارچ است که بر روی یک ساقه رشد می کند و پولیپ های مسطح روده شبیه خزه ها و پرزی شکل هستند.

در برخی از بیماران پولیپ های کوچک با تعداد زیادی در نواحی مختلف روده پراکنده می شود .همان طور که گفته شد اغلب این توده ها غیر سرطانی هستند اما در موارد نادر می توانند سرطانی باشند.

انواع پولیپ روده

پولیپ های روده را می توان به سه نوع تقسیم کرد: پولیپ های هیپر پلاستیک، پولیپ های آدنوما و سندروم های پولی پوزیز

پولیپ های آدنوما:این نوع از پولیپ ها بسیار رایج هستند و قطر انها کمتر از یک سانتی متر است و در زمانی که بزرگ شوند می توانند به پولیپ های سرطانی تبدیل شوند.معمولا پولیپ ها بعد از گذشت سالیان زیادی به پولیپ های سرطانی تبدیل می شوند.

اغلب سرطان های روده از پولیپی نشات می گیرد که برای مدت ۵ تا ۱۵ سال در روده وجود داشته است.

پولیپ های هیپرپلاستیک:این پولیپ ها نیز در بسیاری از افراد دیده شده است و اندازه آنها کوچک میباشد می توان گفت دارای قطر کمتر از نیم سانتی متر هستند.این پولیپ ها معمولا خوش خیم می باشند.

علائم پولیپ روده

بسیاری از پولیپ های روده با هیچ نشانه ای همراه نیستند و نمی توان از وجود آنها به سرعت آگاهی پیدا کرد.اما از ابتدایی ترین و همچنین علائم ان می توان به خونریزی پولیپ ها اشاره کرد که در نهایت با دیده شدن خون در مدفوع همراه است.

خون در مدفوع را در اغلب موارد نمی توان با چشم دید و تنها در انجام آزمایش ها خون نهفته در مدفوع مشخص می شود.زمانی که خونریزی قابل توجه باشد مدفوع سیاه، قرمز تیره یا قرمز روشن به نظر می رسد.از دیگر علائم روده می توان به موارد زیر اشاره کرد:

ایجاد تغییر رنگ مدفوع:دیده شدن رگه های قرمز در مدفوع،مدفوع تیره رنگ.این تغییر رنگ می تواند بر اثر مواد غذایی یا مصرف داروهای مختلف باشد.

ایجاد تغییر در نوع دفع مدفوع:ممکن است فرد به یبوست و یا اسهال دچار شود .اما این دو مشکل در بسیاری از بیماری های دیگر دیده می شود .

خونریزی از مقعد:این نوع نشانه می تواند در بیماری هایی همچون سرطان روده،بواسیر و در اثر زخم های مقعدی نیز به وجود بیاید.

حالت تهوع و استفراغ:چون پولیپ باعث می شودروده مسدود شود و دل درد و تهوع در فرد به وجود بیاید.

کم خونی :به دلیل خونریزی بیش از اندازه از پولیپ های روده به تدریج فرد با فقر اهن و کمبود خون مواجه می شود و به دنبال کم خونی، آهن کافی برای انتقال اکسیژن به وسیله گلبول های خون وجود ندارد و فرد احساس خستگی و بی حالی میکند.

علت پولیپ روده

پولیپ ها در هر ناحیه ای از روده بزرگ و انتهای روده بزرگ می توانند بوجود بیایند. شکل گیری پولیپ در روده در بین بزرگسالان بسیار شایع است و هر چه سن بالاتر می رود احتمال به وجود آمدن پولیپ ها بیشتر می شود. علت پولیپ روده هنوز مشخص نیست. سلول های سالم به شکلی منظم رشد پیدا می کنند و تقسیم می شود.

بهتر است بدانید جهش در ژن های مشخص باعث می شود که سلول ها به تقسیم شدن ادامه دهند، حتی وقتی که به سلول های جدیدی نیاز ندارند. این رشد نامنظم باعث ساخته شدن پولیپ روده می شود.می توان این نکته را اضافه کرد که مسائل ژنتیکی در ایجاد پولیپ ها تاثیر گذار هستند.

تشخیص پولیپ روده

برای تشخیص پولیپ روده آزمایشات غربالگری می توانند بسیار مفید واقع شوند مخصوصا در مواقعی که این نوع بیماری و همچینن سرطان روده بزرگ در مراحل ابتدایی خود هستند.روش های زیر ممکن است برای تشخیص پولیپ روده به بیمار دستور داده شود.

کولونوسکوپی:لوله از مقعد وارد شده و پزشک به راحتی می تواند از وجود پولیپ آگاهی پبدا کند و یا اینکه آنها را خارج سازد و یا برای نمونه گیری قسمتی از ان را بردارد.

کولونوگرافی:در این نوع آزمایش از تصاویر سی تی اسکن استفاده شده ومتخصص می تواند روده را مشاهده کند.

سیگموئیدوسکوپی انعطاف پذیر:لوله ایی همراه با چراغ وارد مقعد شده و یک سوم پایانی روده بزرگ (سیگموئید) را معاینه کند.

 

منبع: افکارنيوز

کلیدواژه: ناهنجاری مشکلات درمان پوشش رشد قطر سرطان مواد غذایی فقر ژن پزشک رشد سرطان قطر مشکلات ناهنجاری

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.afkarnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «افکارنيوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۲۶۹۵۶۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بیماری پارکینسون را سه سوته تشخیص دهید

آفتاب‌‌نیوز :

این آزمایش را می‌توان در کمتر از ۳ دقیقه پس از گرفتن سواب پوست انجام داد. این سواب تغییرات در ترکیب شیمیایی سبوم که توسط پوست تولید شده و با پارکینسون مرتبط است را تجزیه و تحلیل می‌کند.

به گفته پزشکان، در حال حاضر هیچ آزمایش قطعی برای بیماری پارکینسون وجود ندارد و متخصصان به علائم، سابقه پزشکی، نتایج یک معاینه فیزیکی طولانی و در برخی موارد، اسکن مغز برای تشخیص این بیماری رجوع می‌کنند.

مونتی سیلوردیل (Monty Silverdale) متخصص مغز و اعصاب از دانشگاه منچستر در بریتانیا و پژوهشگر این مطالعات می‌گوید: این آزمایش پتانسیل بهبود گسترده تشخیص و مدیریت افراد مبتلا به بیماری پارکینسون را دارد. آزمایش جدید بر اساس سیستم غدد درون ریز کار می‌کند که پوست را مرطوب نگه می‌دارند. محققان متوجه شدند که چگونه ترکیب شیمیایی سبوم در یک فرد پس از وجود بیماری پارکینسون تغییر می‌کند.

سیلوردیل اضافه می‌کند: اکنون ما آزمایشی بر اساس آن تغییر در نشانگر‌های زیستی داریم. سواب‌های گرفته شده در یک کلینیک به آزمایشگاه فرستاده شده و در آنجا تحت آنالیز طیف سنجی جرمی قرار می‌گیرند تا ترکیب مولکولی آن‌ها بررسی شوند. برای اهداف مطالعه حاضر، نمونه‌هایی از ۷۹ فرد مبتلا به پارکینسون با نمونه‌هایی از ۷۱ فرد بدون این بیماری مقایسه شد.

دپانجان سارکار (Depanjan Sarkar) شیمیدان دانشگاه منچستر و یکی دیگر از پژوهشگران این مطالعه می‌گوید: وقتی این آزمایش را انجام می‌دهیم، بیش از ۴ هزار ترکیب منحصر به فرد پیدا می‌کنیم که ۵۰۰ مورد از آن‌ها بین افراد مبتلا به بیماری پارکینسون در مقایسه با سایر شرکت کنندگان کنترل متفاوت است.

به گفته محققان، اینکه این آزمایش غیر تهاجمی و از نظر تولید نتایج سریع است، نشانه مثبتی تلقی می‌شود، اگرچه دانشمندان هنوز باید نشان دهند که می‌توانند این روش را مقیاس پذیر کرده و آن را خارج از شرایط آزمایشگاهی امتحان کنند.

علاوه بر این، محققان می‌گویند:بیماری‌ها و شرایط دیگر را می‌توان از طریق تجزیه و تحلیل سبوم تشخیص داد، اگرچه هنوز کاملاً مشخص نیست که چرا شروع پارکینسون باید این تغییرات را در مایع ترشح شده در بدن تولید و ایجاد کند.

پارکینسون در حال حاضر سریعترین بیماری عصبی در حال رشد است و این رشد همچنان ادامه خواهد داشت. در حالی که دانشمندان سخت در تلاش برای یافتن درمانی برای آن هستند، راه‌هایی برای کاهش سرعت و مدیریت آن وجود دارد و اینجاست که تشخیص زودهنگام می‌تواند بسیار مهم باشد.

منبع: سیناپرس

دیگر خبرها

  • راهی جدید برای پیشگیری و درمان بیماری‌های روده
  • بیماری پارکینسون را سه سوته تشخیص دهید
  • هوش مصنوعی رابطه بین روده و آلزایمر را کشف کرد!
  • رابطه سلامت روده و سلامت مغز
  • هوش مصنوعی در جستجوی راز آلزایمر: ارتباط بین روده و مغز!
  • این دو ماده غذایی انگل روده را نابود می‌کنند
  • هوش مصنوعی در جستجوی راز آلزایمر: کاوش در ارتباط بین روده و مغز!
  • چرا رتیل‌ها مودار هستند؟
  • پله نوردی و افزایش طول عمر/ تاثیر آسپرین در پیشگیری از سرطان روده
  • علائم سندروم روده تحریک پذیر (فیلم)