Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «پارسینه»
2024-05-05@16:47:23 GMT

نگذارید سرطان روده سراغتان بیاید

تاریخ انتشار: ۱۱ خرداد ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۹۴۹۵۰۶

نگذارید سرطان روده سراغتان بیاید

 عامل اصلی ابتلا به سرطان روده بزرگ، سینه و رحم در خانم‌ها، چاقی و بی‌تحركی است كه در سال‌های اخیر به دو مشكل اساسی در میان ایرانیان تبدیل شده‌است. میزان چاقی و اضافه وزن در كشور نسبت به 20 سال گذشته به سرعت افزایش پیدا كرده به طوری كه حدود 70 درصد ایرانیان یا چاق هستند یا از اضافه وزن رنج می‌برند. تحرك بدنی هم در ایرانیان در مقایسه با سال‌های گذشته به طور چشمگیری كم شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اگر دقیق‌تر بخواهیم بگوییم، 80 تا 90 درصد ایرانیان تحرك بدنی كافی ندارند. جالب این كه چاقی در میان روستایی‌ها بیشتر از افراد شهرنشین شده است.

زندگی سالم، بهترین پیشگیری
بهترین روش پیشگیری از بروز سرطان‌های دستگاه گوارش، انتخاب شیوه زندگی سالم است. رژیم‌غذایی متعادل داشته باشید و از پرخوری پرهیز كنید، وزنتان را در حد متعادل نگه دارید، ورزش كرده و تحرك بدنی كافی داشته باشید، از مصرف سیگار و تریاك دوری كنید، در طول روز سه بار دندان‌هایتان را مسواك بزنید و سبزیجات و میوه‌های زیادی مصرف كنید. به عنوان مثال، روزی پنج بار و هر بار یك میوه مصرف كنید.

تشخیص زودهنگام
سرطان روده بزرگ یا كولون در ایران به‌ویژه در جنوب كشور در حال افزایش است. در افراد عادی از 50 سالگی و افرادی كه اقوام درجه یك آنها سرطان روده بزرگ داشته‌اند، ده سال زودتر از سنی كه آن فرد مبتلا به سرطان شده، باید مورد بررسی قرار گیرند و سالی یك مرتبه آزمایش مدفوع دهند تا از نظر وجود خون مخفی در مدفوع بررسی شوند. اگر نتیجه مثبت باشد، فرد باید مورد كولونوسكوپی قرار گیرد.
قبل از ایجاد سرطان روده بزرگ، ضایعاتی به نام پولیپ در روده ایجاد می‌شود كه با برداشتن آنها خطر ابتلا به سرطان كاهش می‌یابد، امابه همه توصیه می‌كنیم كسانی كه در خانواده‌شان سابقه ابتلا به سرطان روده بزرگ بوده، علاوه بر سالی یك بار آزمایش مدفوع، یك بار هم مورد كولونوسكوپی قرار گیرند تا بتوان از بروز آن جلوگیری كرد. اگر فرد پولیپ ندارد، هر ده سال یك‌بار، اما اگر بین یك تا سه پولیپ دارد هر پنج سال و اگر تعداد پولیپ‌ها از سه تا بیشتر است هر سه سال یك‌بار باید كولونوسكوپی انجام دهد.


منبع: سلامت نیوز

منبع: پارسینه

کلیدواژه: سرطان سرطان روده

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.parsine.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پارسینه» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۹۴۹۵۰۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کدام‌ سرطان‌ها با سیگار کشیدن سراغ ما می آیند

به گزارش خبرگزاری مهر، مصرف سیگار باعث بروز سرطان‌های ریه، معده، روده، کبد، لوزالمعده، حنجره، مثانه و…، بیماری قلبی، سکته مغزی، بیماری‌های ریوی، دیابت و کبد چرب می‌شود.

سیگار همچنین خطر ابتلاء به سل، بیماری‌های چشمی و مشکلات سیستم ایمنی از جمله آرتریت روماتوئید را افزایش می‌دهد.

به طور متوسط مصرف کنندگان سیگار ۱۴ سال زندگی خود را کوتاه‌تر می‌کنند.

سالانه بیش از ۱۴ میلیون نفر بر اثر سیگار جان خود را از دست می‌دهند.

بیش از یک میلیون نفر از افراد غیرسیگاری بر اثر قرار گرفتن در معرض دود جان خود را ازدست می‌دهند.

دود تنباکو و سیگار حاوی بیش از ۷۰۰۰ هزار ماده شیمیایی است که سمّیت بیش از ۴۰۰ نوع آن و سرطان‌زایی بیش از ۷۰ نوع این مواد شیمیایی به اثبات رسیده است.

این محصولات حاوی مقادیر زیادی نیکوتین هستند.

مواد معطر این دستگاه‌ها سرطان زا و به شدت خطرناک است.

کد خبر 6096974 حبیب احسنی پور

دیگر خبرها

  • راهی جدید برای پیشگیری و درمان بیماری‌های روده
  • هوش مصنوعی رابطه بین روده و آلزایمر را کشف کرد!
  • رابطه سلامت روده و سلامت مغز
  • هشدار به سیگاری ها؛ مرگ بیش از ۱۴ میلیون نفر بر اثر مصرف سیگار
  • کدام‌ سرطان‌ها با سیگار کشیدن سراغ ما می آیند
  • هوش مصنوعی در جستجوی راز آلزایمر: ارتباط بین روده و مغز!
  • این دو ماده غذایی انگل روده را نابود می‌کنند
  • هوش مصنوعی در جستجوی راز آلزایمر: کاوش در ارتباط بین روده و مغز!
  • پله نوردی و افزایش طول عمر/ تاثیر آسپرین در پیشگیری از سرطان روده
  • علائم سندروم روده تحریک پذیر (فیلم)