Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «پارسینه»
2024-05-05@10:45:21 GMT

درمان پولیپ رکتوم

تاریخ انتشار: ۳ شهریور ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۴۸۸۲۰۲۴

درمان پولیپ رکتوم

پولیپ رکتوم چیست؟

به بخش انتهایی روده بزرگ در نزدیکی مقعد رکتوم می­گویند. در این بخش ممکن است تومور‌هایی ایجاد شود که آن­ها را پولیپ رکتوم می­نامند. پولیپ رکتوم در حقیقت سرطان رکتوم است که از شایع­ترین سرطان­ها بوده و معمولا خوش­خیم است. این بیماری با استفاده از لیزر درمان میشود. بیماری‌های دیگری که با لیزر درمانی رفع می‌شوند، عبارتند از:

درمان بواسیر: بواسیر یکی از بیماری‌های رایج دنیای امروز است که بسیاری از افراد را آزار می‌دهد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!
درمان‌های اولیه بواسیر بصورت خانگی و دارویی است، اما اگر مشکل رفع نشد نیاز به اقدامات بعدی است. در گذشته با استفاده از جراحی سنتی و برش ناحیه دچار ضایعه مشکل برطرف می‌شد، اما امروزه لیزر درمانی، روند درمان را بسیار راحت‌تر کرده است.


درمان شقاق: شقاق از جمله بیماری‌های مقعدی است که بسیار آزار دهنده است و جراحی آن به روش سنتی سخت و دردناک است، اما با لیزر درمانی به راحتی و تنها در یک جلسه درمان خواهد شد.

درمان فیستول: در گذشته برای درمان فیستول، یا کل کانال را تخلیه می‌کردند که سه چهار روز زمان نیاز داشت و احتمال بازگشت دوباره و عفونت وجود داشت و یا این که کانال را به طور کامل با چاقوی جراحی برش می‌زدند، اما با روی کار آمدن لیزر درمانی همه چیز راحت و بی دردسر شد؛ امروزه، فیستول را بدون خونریزی و با کمترین درد و تنها در یک جلسه با لیزر درمانی رفع می‌کنند.

درمان آبسه مقعدی: مطمئن‌ترین راه برای درمان آبسه مقعدی، لیزر درمانی است، زیرا احتمال بازگشت بیماری را به شدت کاهش می‌دهد و آکنه به فیستول تبدیل نخواهد شد.

علائم ابتلا به پولیپ رکتوم

از جمله علائم ابتلا به پولیپ رکتوم، خونریزی از مقعد است. البته خونریزی از مقعد به دلایل متعددی می­تواند رخ دهد. بواسیر، شقاق مقعدی، آبسه مقعدی و فیستول می­توانند باعث خونریزی از مقعد شوند؛ بنابراین لازم است تا بررسی وضعیت بیمار به درستی صورت گیرد تا تشخیص دقیق داده شود. کم خونی، کاهش اندازه مدفوع، دل­پیچه و تغییر در اجابت مزاج (اسهال یا یبوست مکرر) از دیگر علائم تشخیصی پولیپ رکتوم هستند.

پولیپ­های رکتوم اغلب خوش­خیم هستند، اما در درازمدت می­توانند منجر به بروز سرطان روده شوند؛ بنابراین به محض تشخیص این پولیپ­ها یا تومور‌های خوش­خیم اطراف مقعد، لازم است جهت درمان آن­ها اقدام نمود.

علل ایجاد پولیپ رکتوم

با افزایش سن احتمال بروز سرطان روده و پولیپ رکتوم زیاد می­شود به طوری که در آمریکا حدود ۵۰ درصد از افراد بالای ۷۰ سال به سرطان روده دچار می­شوند؛ بنابراین لازم است افراد بالای ۵۰ سال حداقل سالی دو بار آزمایش مدفوع بدهند تا وجود یا عدم وجود خون مخفی در مدفوع مشخص شود.

پولیپ رکتوم هم مانند دیگر ضایعات مقعدی (مثل بواسیر، فیستول و شقاق) وابستگی زیادی به رژیم غذایی دارد چرا که اختلال در دستگاه گوارش ممکن است از عوامل ایجاد سرطان­های دستگاه گوارش باشد، البته این موضوع هنوز ثابت نشده است، اما مسلما شیوه زندگی و نوع غذا‌های مصرفی ما بی­تأثیر نیستند.

کاهش مصرف سبزیجات، مواد حاوی فیبر و افزایش مصرف غذا‌های چرب، شیرین و سنگین به ویژه فست فود‌ها و مواد دارای نگهدارنده، سیگار کشیدن و بیماری­های التهابی از مهم­ترین علائم ایجاد یا تشدید پولیپ رکتوم هستند.

ابتلا به پولیپ رکتوم و سرطان­های روده ممکن است به علت عوامل ژنتیکی نیز باشد، افرادی که در خانواده خود سابقه ابتلا به سرطان­های روده از جمله پولیپ بدخیم رکتوم را دارند بهتر است سالی سه بار مدفوع خود را چک کنند. حدود ۱۵ درصد از سرطان­های پولیپ سرمنشاء ژنتیکی دارند.

پولیپ رکتوم را در این تصویر به خوبی می‌بینید

تشخیص پولیپ رکتوم:

مهم­ترین روش تشخیص پولیپ رکتوم، کولونوسکوپی است. در کولونوسکوپی تمامی پولیپ­ها به راحتی تشخیص داده می­شوند. از دیگر روش­های رایجِ تشخیص پولیپ رکتوم می­توان رادیوگرافی با باریم، سی تی اسکن و سیگموئیدوسکوپی را نام برد. آزمایش مدفوع هم جهت تشخیص خون مخفی در مدفوع لازم است که سه بار باید تکرار شود. کم­خونی، کاهش وزن سریع، خستگی و تنگی نفس هم می­تواند از علائم همراه با پولیپ رکتوم باشد. بسیاری از پولیپ­های رکتوم دستگاه گوارش بدون علامت هستند و ممکن است در عکسبرداری یا سونوگرافی و سی تی اسکن به صورت اتفاقی تشخیص داده شوند.

درمان پولیپ رکتوم

برداشتن پولیپ­ها حین کولونوسکوپی: هر چه پولیپ زودتر درمان شود، خطر آن کمتر خواهد بود. اولین راه درمان پولیپ، برداشتن پولیپ­ها حین کولونوسکوپی است. کولونوسکوپی پولیپ­ها را تشخیص می­دهد و هم­زمان امکان برداشت پولیپ­ها را از راست روده و رکتوم فراهم می­کند.

برداشتن پولیپ با جراحی: اگر با کولونوسکوپی امکان درمان پولیپ رکتوم وجود نداشته باشد، مثلا پولیپ­ها در نواحی خاص یا بسیار بزرگ باشند باید از جراحی برای برداشتن آن­ها استفاده کرد. با استفاده از جراحی می­توان، تمام پولیپ‌های روده را برداشت و از ابتلای فرد به سرطان پیشگیری کرد. البته احتمال بازگشت بیماری تا ۳۰ درصد وجود دارد بنابراین لازم است بیمار هر سه چهار سال یک بار معاینه و بررسی شود و سالی دو تا سه بار آزمایش مدفوع بدهد.

معمولا برداشتن پولیپ روده عملی آسان و سرپایی است بنابراین نباید زیاد نگران بود.

لاپاراسکوپی: در لاپاراسکوپی ابتدا برشی بسیار کوچک و نازک در شکم ایجاد می­شود. ابزار لاپاراسکوپی که نوعی لوله بسیار بلند و باریک است از طریق شکاف شکمی وارد کولون یا رکتوم می­گردد. ابزار دارای یک دوربین با رزولوشن بالاست که باعث می­شود جراح بتواند پولیپ­ها را ببیند و با دقت حذف کند.

شیمی درمانی و رادیوتراپی: درمان­های برداشتن پولیپ و لاپاراسکوپی در مواردی انتخاب می­شود که پیشرفت بیماری زیاد باشد؛ در این مواقع، استفاده از شیمی درمانی و رادیو درمانی ضروری است.

به طور کلی سرطان روده و پولیپ رکتوم به راحتی قابل درمان هستند فقط کافی است به موقع تشخیص داده شده و تمام پولیپ‌ها حذف شوند.

البته همانطور که می­دانید پیشگیری بهتر از درمان است پس بهتر است با اصلاح الگوی تغذیه و زندگی و داشتن فعالیت کافی، احتمال ابتلا به سرطان روده بزرگ را کاهش دهیم، در واقع با تغییر شیوه زندگی می‌توان ۵۰ درصد احتمال ابتلا به سرطان روده را کاهش داد.   منبع:بهداشت نیوز

منبع: پارسینه

کلیدواژه: لاپاراسکوپی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.parsine.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پارسینه» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۸۸۲۰۲۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

این مورد جزو خدمات درمان رایگان کودکان نیست | ۲ سامانه برای ثبت شکایت از بیمارستان‌ ها 

به گزارش همشهری آنلاین، شاید کمی بیشتر از یکسال طول کشید که طرح دولت برای درمان رایگان کودکان زیر ۷ سال (خدمات سرپایی و بستری) شکل اجرایی به خود بگیرد.

از اسفند ۱۴۰۱ که بسته درمان رایگان کودکان ابلاغ شد، تا اردیبهشت ۱۴۰۳ که کودکان بدون پرداخت هزینه، خدمات درمانی از بیمارستان‌ها دریافت می‌کنند. جزئیات اجرای این طرح به تمامی بیمارستان‌های مشمول طرح ارسال شده و باید تمام خدمات بدون دریافت هیچ هزینه‌ای ارائه شود، به جز یک مورد!

این گزارش را بخوانید تا بدانید، برای کدام خدمات، کودکان درمان ۱۰۰ درصد رایگان دریافت می‌کنند.

دو اظهارنظر متفاوت

با وجودی که وزیر بهداشت بارها بر رایگان شدن درمان کودکان در مراکز درمانی دولتی و دانشگاهی تاکید کرده اما برخی خانواده‌ها اعلام کرده‌اند که طی چند روز اخیر مجبور به پرداخت هزینه شده‌اند. از ۲۰ هزار تومان تا ۵۰۰ هزار تومان برای ویزیت و تجهیزات پزشکی و حتی ۶۰۰ هزار تا یک میلیون تومان برای بستری‌های چند روزه.

نکته مهم این که در فاصله زمانی کوتاه دو معاون وزیر بهداشت در این باره اظهارنظرهای متفاوتی کرده‌اند، حسین فرشیدی، معاون بهداشت وزارت بهداشت گفته «پیش شرط درمان رایگان کودکان مراجعه از طریق نظام ارجاع است و این که خارج از چارچوب مراجعه کنند، شدنی نیست.» اما سعید کریمی، معاون درمان وزارت بهداشت این نکته را تایید نکرده و گفته «گرفتن پول از کودک زیر ۷ سال در مراکز دولتی و دانشگاهی تخلف به شمار می‌رود و درباره کودکان زیر هفت سال شرط نظام ارجاع وجود ندارد.»

اما در نهایت محمد مهدی ناصحی، مدیرعامل بیمه سلامت ایران اعلام کرده که طبق این طرح کودکان زیر ۷ سال به صورت کاملا رایگان خدمات درمانی دریافت می‌کنند و شرطی برای پذیرش آنها وجود ندارد.

توان مالی طرح را در نظر بگیرید

درمان رایگان درمان کودکان زیر ۷ سال به عنوان یکی از طرح‌های خوب در کشور مطرح می‌شود اما ۲ چالش جدی هم درباره آن مطرح است و برخی کارشناسان معتقدند می‌تواند مراکز درمانی را هم با مشکلات زیادی مواجه کنند.

اولین چالش این که مراکز درمانی همین حالا هم با مشکلاتی از جمله پرداخت نشدن به موقع مطالباتشان از سوی سازمان‌های بیمه مواجهند و افزوده شدن این هزینه‌ها هم در صورت عدم پرداخت به موقع می‌تواند منجر به چالش در ارائه خدمات درمانی رایگان به کودکان شود. این در حالی است که اواخر سال گذشته بود که معاون درمان وزارت بهداشت، میزان بدهی بیمه‌ها به مراکز درمانی را حدود ۱۳ هزار میلیارد تومان اعلام کرد.

دومین چالش هم افزایش تقاضای القایی درباره درمان کودکان است و بهترین راهکار برای رفع این مساله را نظام ارجاع برای می‌دانند. این که نظام ارجاع در طرح رایگان کودکان به ویژه برای دهک‌های بالاتر جامعه رعایت شود تا هزینه‌های دولت از بخش تقاضای القایی افزایش پیدا نکند.

چند نکته درباره درمان رایگان کودکان

۱. ۱۰۰ درصد تعرفه دولتی برای خدمات بستری و فوریت‌های پزشکی همچنین درمان‌های سرپایی و فوریت‌های پزشکی شامل معاینه، آزمایشگاه، تصویربرداری و توانبخشی از سوی سازمان‌های بیمه‌گر پرداخت می‌شود.

۲. فقط یک خدمت درباره کودکان زیر ۷ سال در مراکز دولتی دانشگاهی و دولتی رایگان نیست، هزینه داروهای سرپایی

۳. کودکان زیر ۷ سال دارای بیمه‌های پایه مانند تامین اجتماعی، بیمه سلامت و نیروهای مسلح می‌توانند از این طرح بهره‌مند شوند.

۴. اجرای درمان رایگان کودکان با جمعیت حدود ۷ میلیون نفر ۲.۵هزار میلیارد تومان اعتبار نیاز دارد.

۵. تنها در یک بیمارستان کودکان در تهران هزینه ماهانه خدمات رایگان بستری کودکان زیر ۷ سال چیزی حدود ۵ میلیارد تومان است.

۶. خانواده‌ها می‌توانند شکایت‌های خود را درباره تخلفات مراکز درمانی برای ارائه خدمات درمانی رایگان به کودکان از طریق ۲ سامانه ۱۹۰(وزارت بهداشت) و ۱۶۶۶(بیمه سلامت) گزارش دهند.

کد خبر 849168 منبع: همشهری آنلاین برچسب‌ها وزارت بهداشت و درمان خبر مهم کودکان بیماری - بیمارستان

دیگر خبرها

  • سل تراپی معجزه نمی کند/ حداقل دو سوم سرطانی ها در ایران حتماً زنده می مانند
  • خدمات درمانی رایگان برای کودکان؛ نمایش یا واقعی؟
  • مدیر عامل بنیاد بیماری‌های نادر ایران مطرح کرد؛ جلوگیری جدی از بیماری «کوتاه قامتی» در کشور
  • تشخیص زودهنگام سرطان، پنجره‌ای به سوی زندگی
  • این مورد جزو خدمات درمان رایگان کودکان نیست | ۲ سامانه برای ثبت شکایت از بیمارستان‌ ها 
  • ۵ روش از مؤثرترین درمان‌های مکمل در بهبود سرطان
  • نظام درمانی را به کجا می‌برند؟
  • پله نوردی و افزایش طول عمر/ تاثیر آسپرین در پیشگیری از سرطان روده
  • کسب رتبه نخست محقق پژوهشکده سرطان معتمد در جشنواره تحقیقات برتر «سلول درمانی و سلول های بنیادی»
  • کسب رتبه نخست محقق پژوهشکده سرطان معتمد در جشنواره تحقیقات برتر «سلول درمانی و سلول‌های بنیادی خونساز»