Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «پارسینه»
2024-05-05@16:18:29 GMT

زنگ خطر سرطان روده بزرگ را بشنوید

تاریخ انتشار: ۷ آذر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۹۲۰۴۸۲

زنگ خطر سرطان روده بزرگ را بشنوید

 تشخیص به‌موقع از طریق غربالگری و برداشتن پولیپ‌های آدنومایی میزان مرگ و میر سرطان کولورکتال را تا ۵۰ در‌صد کاهش می‌دهد. سرطان روده بزرگ در اغلب موارد از یک ضایعه خوش‌خیم به نام پولیپ منشأ می‌گیرد. سیر تکامل تبدیل پولیپ به سرطان چند سال طول می‌کشد و این زمان فرصت مناسبی را در اختیار پزشک و بیمار قرار می‌دهد که در صورت مراجعه به‌موقع، با انجام کولونوسکوپی و پیدا کردن پولیپ و برداشتن آن بتوان به‌سادگی از ایجاد سرطان پیشگیری کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


پولیپ‌ها در اغلب موارد فاقد علائم بالینی است و تنها در بررسی‌های غربالگری تشخیص داده می‌شود. عوامل زیر ممکن است شانس ابتلا به سرطان روده بزرگ را در فرد افزایش دهد: رژیم غذایی پرچربی و فیبر کم و مصرف کم میوه و سبزی، استفاده زیاد از گوشت قرمز و گوشت‌های فرآوری شده و غذا‌های کنسرو شده شامل تن ماهی و... و انواع سوسیس و کالباس. بالا رفتن سن (بالای ۵۰ سال)، اما ممکن است این بیماری در هر سنی اتفاق بیفتد. سابقه فردی ابتلا به پولیپ یا سرطان روده بزرگ. سابقه فردی ابتلا به بیماری‌های التهابی روده (کولیت اولسروز یا کرون).

سابقه ابتلا به سرطان‌هایی مانند سرطان رحم و تخمدان، معده، روده باریک و سرطان پستان در فرد یا خویشاوندان وی. افرادی که نزدیکانی مثل پدر، مادر، خواهر و برادرشان به این نوع از سرطان، به‌خصوص در سنین زیر ۵۰ سال مبتلا شده‌اند که باید خود را تحت نظر پزشک متخصص قرار دهند.

چاقی و بی‌تحرکی، مصرف الکل و سیگار سایر عوامل خطر شناخته شده هستند. سرطان روده بزرگ در مراحل اولیه اغلب بدون علامت یا علائم غیراختصاصی مانند کم‌خونی، یبوست، درد شکمی یا کاهش وزن است.

علائم هشدار‌دهنده سرطان روده بزرگ عبارتند از: خونریزی از مقعد، کم‌خونی، فقر آهن غیر‌قابل توجیه و تیره شدن رنگ مدفوع. تغییر در عادات روده‌ای. درد‌های شکمی به‌خصوص اگر همراه با تغییر در اجابت مزاج یا کاهش وزن باشد. کاهش وزن غیرقابل توجیه به‌خصوص در سنین بالا.



منبع:سلامت نیوز

منبع: پارسینه

کلیدواژه: سرطان سرطان روده غربالگری

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.parsine.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پارسینه» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۹۲۰۴۸۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

گام ستاد اقلیم و محیط زیست برای رسیدن به الگوی کاهش آلایندگی در نیروگاه‌ها و صنایع بزرگ

دبیر ستاد توسعه اقتصاد دانش‌بنیان آب، اقلیم و محیط زیست معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست جمهوری گفت: تمام مراحل و اقدامات جهت کاهش آلایندگی نیروگاه برق حرارتی شازند اراک در قالب ایجاد کنسرسیومی از شرکت‌های فناور و دانش‌بنیان و از طریق یک کارگزار تخصصی با مدیریت ستاد و کمیته فنی ذیل آن راهبری خواهد شد تا نهایتا به یک الگو و مدل قابل تسری به دیگر نیروگاه‌ها و صنایع بزرگ کشور برسیم.

به گزارش ایسنا، سید مهدی نوربخش، دبیر ستاد توسعه اقتصاد دانش‌بنیان آب، اقلیم و محیط زیست طی سخنانی در نخستین نشست هماهنگی در راستای پیگیری فراخوان کاهش آلایندگی نیروگاه برق حرارتی شازند اراک، اظهار کرد: هدف از این نشست هماهنگی، تشکیل کارگروهی از خبرگان برای رسیدن به راه حل‌هایی جهت کاهش آلودگی نیروگاه شازند است. در این راستا، می‌کوشیم تا این موضوع را در سه بخش اصلاح سوخت نیروگاهی و سولفورزدایی مازوت، اصلاح فرآیندهای داخل نیروگاه و ارتقای راندمان و بهره‌وری و نهایتا حذف آلاینده‌های خروجی و اصلاح فضای سبز پیرامونی پیگیری کنیم.

وی ادامه داد: تمام مراحل و اقدامات جهت کاهش آلایندگی این نیروگاه در قالب ایجاد کنسرسیومی از شرکت‌های فناور و دانش‌بنیان و از طریق یک کارگزار تخصصی با مدیریت ستاد توسعه اقتصاد دانش بنیان آب، اقلیم و محیط زیست و کمیته فنی ذیل آن راهبری خواهد شد تا نهایتا به یک الگو و مدل قابل تسری به دیگر نیروگاه‌ها و صنایع بزرگ کشور برسیم.

وی ایجاد کنسرسیومی از شرکت‌های فعال در حوزه مسائل زیست محیطی را برای پیشبرد ایده کاهش آلایندگی نیروگاه شازند، ضروری دانست و دراین راستا به فراخوانی که به تازگی از سوی ستاد منتشر شده، اشاره کرد و گفت: در این فراخوان ما به دنبال ایجاد کارگزار تخصصی برای تشکیل این کنسرسیوم هستیم و تا به امروز هفت شرکت دانش‌بنیان اعلام آمادگی کرده‌اند.

نوربخش همچنین به ابزارهای حمایتی معاونت اشاره کرد و اعطای اعتبار مالیاتی، ابزارهای تنظیم‌گری و وضع قوانین و مقررات و تسهیلگری جهت اجماع سازی شرکت‌های دانش‌بنیان را از جمله این ابزارها برشمرد.

به نقل از معاونت علمی ریاست جمهوری،  وی در  پایان خاطرنشان کرد: اقدام بعدی در راستای پیگیری موضوع، تشکیل کمیته فنی و بررسی پیشنهادهای دریافتی خواهد بود. پس از انتخاب کارگزار تخصصی، تدقیق فهرست خدمات و انتظارات و تدوین نقشه راه با راهبری کمیته فنی، انجام خواهد شد که انتظار می‌رود بتوانیم تا پایان سال، بخش‌هایی از این اقدام مثبت را به مرحله اجرا درآوریم.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • رابطه سلامت روده و سلامت مغز
  • کاهش ریسک ابتلا به سرطان با مصرف روزانه ۲ عدد گوجه فرنگی
  • ۵ روش از مؤثرترین درمان‌های مکمل در بهبود سرطان
  • این برنامه‌ها را حتما بشنوید/ ضیافت کتاب خوان‌ها در رادیو
  • چرا رژیم غذایی ناسالم باعث سرطان می‌شود؟
  • درمان جدید بیماری آلزایمر
  • پیشگیری از ابتلا به زوال عقل با خوردن این میوه خوشمزه
  • گام ستاد اقلیم و محیط زیست برای رسیدن به الگوی کاهش آلایندگی در نیروگاه‌ها و صنایع بزرگ
  • رژیم غذایی سالم برای جلوگیری از انواع سرطان
  • پله نوردی و افزایش طول عمر/ تاثیر آسپرین در پیشگیری از سرطان روده