Web Analytics Made Easy - Statcounter

ایسنا/لرستان یک فوق تخصص گوارش، کبد و آندوسکوپی با اشاره به این‌که ۹۰ درصد سرطان‌های روده بزرگ از پولیپ نشأت می‌گیرد، گفت: اگر کسی در خانواده‌اش پولیپ و سرطان روده بزرگ دارد باید در سن ۴۰ سالگی کلونوسکوپی انجام دهد.

اصغر خسروی در گفت‌وگو با ایسنا با اشاره به این‌که سه علت شایع مرگ به ویژه در ایران، تصادف، سکته قلبی و مغزی و سرطان است، اظهار کرد: سرطان روده بزرگ یکی‌از سرطان‌های شایع است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی ادامه داد: سرطان روده بزرگ یکی‌از سرطان‌های شایع کشور است به طوری آمار نشان می‌دهد هر دو ساعت یکی‌از هموطنان ما جان خود را براثر سرطان روده بزرگ از دست می‌دهد و سالانه چیزی حدود ۴۰۰۰ نفر در اثر این نوع سرطان فوت می‌کنند.

خسروی با اشاره به این‌که هر فردی در ریسک سرطان است به ویژه افرادی که سنشان بالای ۵۰ سال است، عنوان کرد: در هر سنی حتی جوان‌تر ممکن است این سرطان اتفاق بیافتد.

این فوق تخصص گوارش، کبد و آندوسکوپی با اشاره به این‌که برخی از افراد علائمی را دارند و در مقابل انجام کلونوسکوپی مقاومت کرده و فکر می‌کنند چون در خانواده سابقه سرطان روده بزرگ وجود ندارد بنابراین فرد مبتلا نمی‌شود، تصریح کرد: تنها ۲۰ درصد مواردی که به سرطان روده بزرگ مبتلا می‌شوند جنبه ارثی دارند و ۸۰ درصد موارد ممکن است در خانواده هیچ شرح حالی وجود نداشته باشد، یعنی شخص اولین فرد فامیل باشد.

وی ادامه داد: افرادی که در خانواده خودشان سابقه سرطان روده بزرگ را دارند باید در سن پایین‌تری مورد کلونوسکوپی قرار بگیرند، همه افراد حتی اگر علائمی ندارند در سن ۵۰ سالگی باید کولونوسکوپی انجام بدهند.

خسروی با اشاره به این‌که ۹۰ درصد سرطان‌های روده بزرگ از پولیپ نشأت می‌گیرد، تصریح کرد: اگر کسی در خانواده‌اش پولیپ و سرطان روده بزرگ دارد باید در سن ۴۰ سالگی چک‌آپ کامل شود.

این فوق تخصص گوارش، کبد و آندوسکوپی در پاسخ به این سؤال که کلونوسکوپی چقدر در تشخیص بیماری سرطان روده بزرگ تأثیر دارد، گفت: یکی‌از بهترین اقدامات تشخیصی در کل طب است، به خاطر این‌که ۹۰ درصد سرطان‌های ردوه بزرگ از این پولیپ‌ها نشأت می‌گیرد که ما به راحتی آن‌ها را می‌بینیم و می‌توانیم با دستگاه کولونوسکوپ آن‌ها را برداریم.

وی عنوان کرد: وقتی ضایعه برداشته می‌شود چیزی باقی نمی‌ماند که به سرطان روده بزرگ تبدیل شود، بنابراین اگر کسی برای کلونوسکوپی وقت بگذارد ما می‌توانیم این اطمینان خاطر را بدهیم که تا ۹۰ درصد فرد مبتلا به سرطان روده بزرگ نخواهد شد.

خسروی تصریح کرد: گاهی یک سری علائم مانند یبوست یا کاهش وزن بدون دلیل و خونریزی دستگاه گوارش در افراد وجود دارد که ما را وادار به انجام کلونوسکوپی می‌کند.

این فوق تخصص گوارش، کبد و آندوسکوپی عنوان کرد: خونریزی دستگاه گوارشی ممکن است آنقدر کم باشد که فرد متوجه آن نشود اما به مرور فرد را دچار کم خونی می‌کند، افرادی که مراجعه می‌کنند دچار کم‌خونی و فقر آهن هستند، اگر کسی دچار کم خونی و فقر آهن شود حتماً باید کلونوسکوپی شود اگر علائمی نبود باید معده و مری را بررسی کنیم و بعد از آن روده کوچک باید چک شود.

وی با اشاره به این‌که برای پیشگیری از سرطان روده بزرگ دو روش داریم، تصریح کرد: در پیشگیری اولیه افرادی که مصرف دخانیات و سیگار را دارند، که به تنهایی عامل ۱۶ نوع سرطان در بدن است که یکی‌از آن‌ها سرطان روده بزرگ است، بنابراین پرهیز از دخانیات و قلیان، مصرف مواد مخدر و الکل، می‌تواند عامل این سرطان باشد.

خسروی عنوان کرد: خیلی‌از افراد ممکن است دخانیات استعمال نکنند اما استفاده از رژیم‌های غذایی پرگوشت یا حاوی پروتئین‌های فرآوری شده و کم تحرکی می‌تواند زمینه سرطان روده بزرگ را ایجاد کند.

این فوق تخصص گوارش، کبد و آندوسکوپی با اشاره به این‌که عواملی وجود دارد که قابل پیشگیری نیست، عنوان کرد: ممکن است کسی در خانواده پولیپ داشته باشد شاید نتوانیم پیشگیری کنیم اما می‌توانیم با کلونوسکوپی ضایعه‌های روده بزرگ را برطرف کنیم.

وی ادامه داد: رژیم‌های غذایی پُر پروتئین، پُر گوشت، فست‌فودی و استفاده کمتر از سبزیجات و ترویج سبک زندگی غربی امکان ابتلا به سرطان روده بزرگ را بیشتر می‌کند.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی علمی و آموزشی سرطان روده بزرگ سرطان روده بزرگ فوق تخصص گوارش ۹۰ درصد سرطان کبد و آندوسکوپی نشأت می گیرد روده بزرگ اگر کسی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۳۰۷۹۱۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

راهی جدید برای پیشگیری و درمان بیماری‌های روده

آفتاب‌‌نیوز :

محققان سیستم بهداشتی کوه سینا، در مطالعه پیشگامی، اهمیت گونه‌های فعال اکسیژن در حفظ عملکرد سلول‌های بنیادی و جلوگیری از التهاب در حین ترمیم زخم، را بررسی کرده اند. یافته‌های پژوهشگران، می‌تواند بینش بیشتری را درباره پیشگیری و درمان بیماری‌های التهابی روده (IBD) ارائه دهد.

گونه‌های فعال اکسیژن، مواد شیمیایی بسیار واکنش پذیری هستند که از اکسیژن تشکیل شده اند. ترشح گونه‌های فعال اکسیژن در روده برای حفظ عملکرد سلول‌های بنیادی و ترمیم زخم ضروری است. با این حال، می‌تواند اثرات التهابی نیز ایجاد کند.

تیم تحقیقاتی، عوامل کلیدی که باعث ایجاد تغییرات غیرطبیعی سلول‌های بنیادی می‌شوند را یافته اند که نقش مهمی از گونه‌های فعال اکسیژن در حفظ روده‌های سالم را نشان می‌دهد.

دانشمندان گفته اند: واضح است که تنظیم اکسیژن و گونه‌های فعال اکسیژن نقش مهمی در بیماری‌های مزمن، و به طور خاص IBD ایفا می‌کنند. این مطالعه پیشرفت بزرگی را در تعریف نقش کلیدی گونه‌های اکسیژن در حفظ یک سد مخاطی سالم برای IBD ارائه می‌دهد.

تیم تحقیقاتی نقش گونه‌های فعال اکسیژن و NOX۱، پروتئین مورد استفاده برای تولید این مواد شیمیایی، را مورد مطالعه قرار دادند. به گزارش سیناپرس، پژوهشگران، مقدار گونه‌های فعال اکسیژن را اندازه گیری کرده و مشخصات بیان ژن سلول‌های سد روده را از موش‌ها و انسان‌های مبتلا به کولیت اولسراتیو، یکی از زیرگروه‌های IBD، تجزیه و تحلیل کردند.

 سلول‌های سد کننده روده، سطح روده را می‌پوشانند و به هضم غذا، جذب مواد مغذی و جلوگیری از هجوم باکتری‌های روده کمک می‌کنند. محققان، داده‌های بیان ژن را در بافت‌های ملتهب و غیر ملتهب روده بزرگ مقایسه کردند.

دانشمندان دریافتند:ترکیبی از NOX۱، از دست دادن عملکرد -که منجر به کاهش گونه‌های فعال اکسیژن می‌شود، به علاوه وجود ماده‌ای به نام TNF که باعث التهاب می‌شود، منجر به افزایش غیرطبیعی سلول‌های میکروفولد می‌شود. سلول‌های میکروفولد، که به عنوان سلول‌های M نیز شناخته می‌شوند، برای تنظیم پاسخ ایمنی روده بسیار مهم هستند.

تیم تحقیقاتی، این افزایش غیرطبیعی در تعداد سلول‌های M را در نتیجه از دست دادن گونه‌های فعال اکسیژن در سلول‌های بنیادی یافتند. به گزارش سیناپرس، این افزایش در سلول‌های M اپیتلیال باعث افزایش جذب سلول‌های ایمنی در موش‌ها می‌شود. محققان توانستند با درمان سلول‌های روده به کمک گونه‌های فعال اکسیژن، نقص اولیه به دنبال از دست رفتن این گونه‌های اکسیژن در طول التهاب، را معکوس کنند.

پژوهشگران اظهار داشته اند: اکسیژن فعال، که توسط سلول‌های بنیادی آزاد می‌شود، برای حفظ یک روده سالم از طریق حفظ تعادل مناسب انواع سلول‌های سد روده، حیاتی است.

یافته‌های تحقیقاتی، در مجله Gut منتشر شده اند.

منبع: سیناپرس

دیگر خبرها

  • راهی جدید برای پیشگیری و درمان بیماری‌های روده
  • هوش مصنوعی رابطه بین روده و آلزایمر را کشف کرد!
  • رابطه سلامت روده و سلامت مغز
  • هوش مصنوعی در جستجوی راز آلزایمر: ارتباط بین روده و مغز!
  • این دو ماده غذایی انگل روده را نابود می‌کنند
  • بیش از ۳۰ درصد کل مالیات کشور در سال گذشته توسط شرکت‌های خصولتی پرداخت شده است
  • ویدیو/ مغز انسان بزرگ‌تر می‌شود!
  • سد بزرگ ایران پر شد | هشدار مهم : از رودخانه فاصله بگیرید
  • پله نوردی و افزایش طول عمر/ تاثیر آسپرین در پیشگیری از سرطان روده
  • علائم سندروم روده تحریک پذیر (فیلم)