Web Analytics Made Easy - Statcounter

عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان سرطان روده را سومین و چهارمین سرطان شایع در مردان و زنان ایرانی دانست و گفت: باتوجه به جمعیت پنج میلیون نفری اصفهان انتظار بروز سالانه ۶۰۰مورد جدید در این استان وجود دارد، سن شروع غربالگری درافراد باخطر متوسط از ۵۰سالگی و در افراد چاق یا دیابتی ۴۵سالگی است.

«الهام تابش» در گفت‌وگو با خبرنگار ایمنا، اظهار کرد: سرطان روده بزرگ یکی از سرطان‌های شایع دستگاه گوارش است که در ایران در مردان و زنان ایرانی سومین و چهارمین سرطان شایع به شمار می‌آید.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با اشاره به اینکه بروز سرطان روده بزرگ در مردان همه مناطق و گروهای سنی جهان، بیش از زنان است، افزود: این مشکل با بالا رفتن سن افزایش می‌یابد؛ هرچند طی سال‌های اخیر در افراد جوان‌تر نیز بیش از قبل دیده می‌شود.

این فوق‌تخصص بیماری‌های گوارش و کبد بزرگسالان مصرف سیگار، اضافه وزن، مصرف زیاد گوشت قرمز و الکل، مصرف کم میوه، سبزیجات، فیبر و کلسیم رژیم غذایی و بی‌تحرکی را از مهم‌ترین عوامل خطر برای ایجاد این بیماری دانست و گفت: این موارد در شمار ریسک فاکتورهای قابل اصلاح هستند اما مواردی مانند سن بالا، جنسیت مرد، سابقه فامیلی مثبت سرطان، پولیپ و بیماری التهابی روده جزو موارد غیرقابل اصلاح هستند.

سرطان روده با روش‌های غربالگری قابل پیشگیری است

وی میزان بروز این سرطان در ایران ۱۲ در ۱۰۰ هزار نفر اعلام کرد و افزود: با توجه به جمعیت پنج میلیون نفری اصفهان انتظار بروز سالانه ۶۰۰ مورد جدید در این استان وجود دارد.

تابش با اشاره به اینکه سرطان روده با استفاده از روش‌های غربالگری تا حدودی قابل پیشگیری است، تصریح کرد: پولیپ‌ها به دنبال رشد غیرعادی مخاط روده ایجاد می‌شوند که در مدت پنج تا ۱۰ سال می‌توانند به سرطان روده تبدیل شوند؛ اما با غربالگری و شناسایی زودرس این ضایعات و خارج کردن آنها می‌توان از ابتلاء به سرطان روده جلوگیری کرد.

وی سن شروع غربالگری در افراد با خطر متوسط را از ۵۰ سالگی و در افراد چاق یا دیابتی ۴۵ سالگی اعلام کرد و افزود: به تازگی تعدادی از گایدلاین‌ها سن شروع غربالگری را برای همه افراد با خطر متوسط ۴۵ سال پیشنهاد دادند.

آزمایش‌های لازم برای تأیید سرطان روده بزرگ

استادیار و عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، انجام غربالگری در افراد با ریسک متوسط را به دو روش آزمایشات مبتنی بر مدفوع (تست فیت) و بررسی مستقیم به وسیله کولونوسکوپی بیان کرد و گفت: کولونوسکوپی با توجه به بررسی مستقیم روده بهترین روش تشخیصی است؛ در صورت عادی بودن کولونوسکوپی و نداشتن سابقه فامیلی این آزمایش هر ۱۰ سال تکرار می‌شود اما در صورت وجود پولیپ پس از خارج کردن با توجه به تعداد، اندازه و نوع پولیپ زمان تکرار کولونوسکوپی از شش ماه تا پنج سال بعد متفاوت است.

وی بهترین جایگزین کولونوسکوپی را تست ایمونوشیمیایی مدفوع (فیت) دانست و خاطرنشان کرد: این شیوه باید هر یک تا دو سال یک بار انجام شود و در صورت مثبت بودن تست، کولونوسکوپی طی سه ماه از گزارش باید انجام شود ولی تکرار تست مثبت به هیچ عنوان توصیه نمی‌شود.

تابش با اشاره به آغاز غربالگری سرطان روده بزرگ از سال ۱۳۹۵ تحت برنامه کشوری در اصفهان، اظهار کرد: این طرح ادامه دارد و به صورت رایگان در مراکز بهداشتی سراسر استان تست فیت برای افراد با سن بیشتر از ۵۰ سال انجام می‌شود؛ بنابراین با توجه به امکان پیشگیری از این سرطان همه افراد جهت غربالگری به مراکز مربوط مراجعه کنند.

کد خبر 576629

منبع: ایمنا

کلیدواژه: سرطان روده بزرگ علائم سرطان روده روش های تشخیص سرطان روده درمان سرطان سرطان سلول های سرطانی بیماری سرطان تشخیص سرطان انواع سرطان علایم سرطان دستگاه گوارش اعضای هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان شهر شهروند کلانشهر مدیریت شهری کلانشهرهای جهان حقوق شهروندی نشاط اجتماعی فرهنگ شهروندی توسعه پایدار حکمرانی خوب اداره ارزان شهر شهرداری شهر خلاق سرطان روده بزرگ

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.imna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایمنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۰۵۷۹۳۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تور‌های گردشگری غیرمجاز در انتظار برخورد قانونی

 

معاون گردشگری اداره‌کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان مرکزی گفت: با تور‌های غیرمجاز گردشگری در استان بدون اغماض برخورد جدی خواهد شد.

به گفته مسعود فرخی افراد و یا گروه‌هایی که به صورت غیرمجاز اجرا کننده تور‌های کلوپ سافاری هستند، به پلیس فتا معرفی می‌شوند. پیگیری قضایی و شکایات از افراد اجرا کننده تور‌های غیرمجاز، معرفی افراد اجراکننده تور‌های غیرمجاز به پلیس فتا به منظور بستن صفحات مجازی و شماره تماس‌های تبلیغاتی آنها و همچنین معرفی این افراد به پلیس اماکن عمومی با هدف بستن فضا‌های تبلیغاتی آنان، با هدف جلوگیری از تور‌هایی است که بدون مجوز قانونی فعالیت می‌کنند.

فرخی افزود: تور‌های غیرمجاز گردشگری در استان دفتر فیزیکی ندارند و فعالیت‌های آنها به صورت آنلاین و در شبکه‌های اجتماعی انجام می‌شود. متولیان تور‌های غیرمجاز شناخت کافی از گردشگری ندارند و پوشش بیمه‌ای به گردشگر ارائه نمی‌دهند و در صورتی که در طول سفر مخاطره‌ای برای مسافران پیش بیاید، مسئولیت آن را به عهده نمی‌گیرند.

باشگاه خبرنگاران جوان مرکزی اراک

دیگر خبرها

  • قبض‌های میلیونی در انتظار این افراد
  • اعتبار ۱۷ میلیارد ریالی برای نگهداری سالانه از آبنماهای منطقه ۵ اصفهان
  • تور‌های گردشگری غیرمجاز در انتظار برخورد قانونی
  • تشخیص زودهنگام سرطان، پنجره‌ای به سوی زندگی
  • ۵ روش از مؤثرترین درمان‌های مکمل در بهبود سرطان
  • تست سلامت از روی خطوط صورت و چروک پیشانی
  • ۱۱۶۰ پروژه در سبد پروژه‌های سالانه شهر اصفهان است/ هیچ پروژه‌ای نباید معطل طراحی بماند
  • یک فرد را در چه سنی می‌توان «پیر» دانست؟
  • فشار خون عامل مرگ سالانه ۱۰ میلیون نفر در جهان
  • پله نوردی و افزایش طول عمر/ تاثیر آسپرین در پیشگیری از سرطان روده